Mösspåtagning på fredag!

På fredag börjar den riktiga nedräkningen inför studenten! Mösspåtagning och studentlunch med en massa tal och gud vet vad.
12:30 kommer jag sitta i skolans hårsalong och klippa av håret en aning och sedan bär det direkt av till mösspåtagningen vid 14:00. Jag kommer inte delta på studentlunchen, delvis för jag ska bege mig neråt Västerås-hållet och Arboga inför Årets Border i helgen. Men den stora anledningen är väl egentligen för att jag inte klarar av den typen av miljö.
Det är lite tråkigt egentligen eftersom jag känner mig tvungen att avstå från det mesta som studenten bär med sig pga att jag mår dåligt i miljöer med mycket folk. Ingen studentlunch, bränbollsmatch och förhoppningsvis ingen fotbolsmatch heller. Absolut inga fester undet studentveckan och inget flak. Den sistnämna är riktigt trist att missa eftersom det hör till studenten men jag känner mig obekväm bara att tänka på det, så det är nog det bästa valet i slutändan.

På lördag kommer jag ställa ut Bozze på Årets Border, en tävling (utställning, lydnad och agility) för endast Borderterriers. Bozze har på denna utställning Årets juniorhane, Årets Unghundshane samt 4:e bästa hane under tidigare år och vi hoppas på bra resultat igen. Vi kommer möta 15 andra öppenklass hanar och förhoppningsvis slår vi dem alla trots att Bozze inte är helt "perfekt enligt standard" men absolut perfekt i mina.

Vackra Akimbós Batman, min sötnos och den enda killen jag behöver ha i mitt liv <3



GÄKK inoff.

Idag inleddes årets utställningssäsong med en inofficiell utställning anordnad av Gästrike Kennelklubb. I tidigare inlägget nämnde jag att både Bozze och Betty skulle ställas samt två ur Akimbós senaste kull, Emil och Mossa. Men det jag glömde att nämna var att även tre av "våra" Bolonkor skulle ställas! Sally och hennes två barn ut olika kullar ställdes också ut! Såhär blev resultetet för dagen
Bordrarna:
Bozze, BIR med HP samt BIG 4
Betty, BIM med HP
Mossa, BIRvalp med HP samt BIGvalp 2
Emil, BIMvalp med HP(?)

Bolonkorna:
Sally, BIR med HP
Doris, BIRvalp samt BIG 3

| BIR = Bäst i ras | BIM = Bäst i motsatt kön | HP = Hederspris | BIG = Bäst i grupp |

Här kommer lite bilder från dagen. Tyvärr måste jag ha min enormt störiga logga över bilderna då det finns för många klåfingriga personer som inte vet skillnaden på ditt och mitt. Ledsen för det, jag vet att det förstör bilderna jättemycket, de är i övrigt helt oredigerade då jag inteh haft orken att göra något med dem ännu, det kommer kanske senare. Bilderna är klickbara.

BIR/BIM valp -|- Bozze och jag -|- BIR/BIM vuxen -|- Gruppfinal
 

Sally -|- Shih Tzu valp -|- Sitta i husses knä
  

Uttråkad staffehane -|- Staffehuvud tik -|- Full fart tik

  
Siberian husky valp (x2)
 
Två bilder på denna skönhet var ju tvunget, älskar ögonen! Även brorsan till denna tik ställdes och även han hade tvåfärgade ögon, han hade dock tväst om. Blå-brun isället för Brun-blå.

Årets första utställning

Imorgon inleder vi utställningsåret med en inoff anordnad av GÄKK, det är totalt 4st i min ras och samtliga kommer från samma uppfödare, Akimbós. Bozze och Betty  (syskon) kommer ställas i öppenklass och sedan är det två valpar, även där syskon, Emil och Mossa.

Slänger in en bild när Betty står på bordet och en där Bozze står fritt i Alfta Forspark hundutställning som var 7 juli 2012. Hon blev där Öppenklass 4 bland tikarna, Bozze vann öppenklassen för hanar och fick CK och blev Bästa hane 3. Ställde även Akimbós Ask då som blev juniortik 2.

Ehm.. ja...

Okej liiite ego får man faktiskt vara på sin födelsedag.. så...


GRATTIS PÅ 21-års DAGEN JOHANNA!


Vilken skillnad!

Idag plockades stygnen bort efter operationen och för första gången fick jag se resultatet.
Oj vilken skillnad! Nog för att jag är väldigt gul och blå/lila men det är en stor skillnad jämfört med hur det såg ut innan och jag är verkligen nöjd än så länge! Längtar tills det är läkt helt så jag får se hur det ser ut utan tejpen och blåmärkena.

På söndag kommer mormor och morfar och firar min födelsedag (som är på måndagen). På förmiddagen/lunch ska mamma och jag åka iväg till stallet och hjälpa till att plocka undan saker inför sommarbetet som sker väldigt nära hemmet så det blir Ännu närmare till "min" heest! Whoo. Efteråt kommer som sagt några ur släkten och då kommer vi grilla lite, jag ska försöka göra en marinad, BBQ Cola steak, som jag lärde mig av Sortedfood på youtube.

Sedan vill jag passa på att tacka er som tagit er tid att hjälpa mig i Agrias tävling! 3 av 4 bilder har för tillfället vandrat upp i top 50 (4:e ligger på plats 52) men det är en väldigt lång väg kvar att gå! Vi behöver få ihop minst 150 röster på bara 12 dagar (knappt) så alla röster är värdefulla.

Jag mejlade till Agria och frågade varför de valt att ha en så pass irättvis tävling då vissa har fått röster på sina bilder sedan den 15 april medan andra som jag själv inte vetat om tävlingen förrän i slutet av april så mer än tv åveckor har vi gått miste om. Får se vad de svarar, de kanske inte ens tänkt på att det faktiskt är en ganska orättvis typ av tävling (ungefär som Facebook-tävlingarna där man ska få så många likes som möjligt, handlar ju bara om hur många vänner man har där egentligen.) Gas som förslag att man skulle samla in alal bidrag först och Sedan köra igång en röstning så ja, får se vad de svarar!

Här är i alla fall de 4 bilderna jag tävlar med och kom ihåg, du kan rösta 1gång/dag så du kan rösta på samtliga bilder Varje dag fram tills den 15/5 kl 10:00!
PACOV
VISAN
FRANK
BEBISAR